09 Μαΐου 2020

Επαναλειτουργία του Εθνικού Ωδείου

Επαναλειτουργία του Εθνικού Ωδείου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε ότι το Εθνικό Ωδείο προχωρά στην άρση της αναστολής της λειτουργίας του σύμφωνα με τις προφορικές εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λ.Μενδώνη.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 11 Μαΐου με τις τάξεις της Ανωτέρας Σχολής όλων των οργάνων ενώ από τις 18 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν και οι τάξεις της Προκαταρκτικής, Κατωτέρας και Μέσης Σχολής όλων των οργάνων.
Μαθήματα όπως μονωδία, σύγχρονο τραγούδι, πνευστά και ομαδικά μαθήματα δεν θα ξεκινήσουν αμέσως. Θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις προσεχείς ημέρες. Υποχρεωτικά μαθήματα που δεν γίνονται ομαδικά (όπως Μουσικής Δωματίου και Prima Vista) θα συνεχιστούν κανονικά.
Η δραστηριότητα των μουσικών συνόλων του Εθνικού Ωδείου (χορωδίες, μαθητική ορχήστρα, μελοδραματική κλπ.) προς το παρόν παραμένει σε αναστολή.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, η ακαδημαϊκή περίοδος θα λήξει στις 31 Ιουλίου.
Για τις ημερομηνίες των εξετάσεων (ετήσιων, προαγωγικών και απολυτηρίων) θα ακολουθήσει σύντομα νεότερη ενημέρωση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι θερινές απολυτήριες εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν πριν το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.
Για τους νέους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται στο χώρο του ωδείου θα γίνει ενημέρωση από τη Γραμματεία προς το διδακτικό προσωπικό και τους σπουδαστές.
Ευχόμαστε να επανέλθουμε όλοι – καθηγητές και σπουδαστές – σιγά -σιγά αλλά σταθερά στους συνήθεις εκπαιδευτικούς μας ρυθμούς. Και πάντα με Υγεία και την δέουσα προσοχή.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ