ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Με τον όρο Κλασική Ενόργανη Μουσική, εννοούμε συνήθως την ενασχόληση των σπουδαστών με την εκμάθηση των μουσικών οργάνων, εκείνων που έχουν ένα μεγάλο ρεπερτόριο από συνθέτες κυρίως της σοβαρής μουσικής "Art Music".

Όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας

ΈΓΧΟΡΔΑ:  Βιολί - Βιολοντσέλο - Βιόλα

ΠΝΕΥΣΤΑ:  ΦλάουτοΚλαρινέτοΣαξόφωνο

αλλά και

ΠιάνοΚιθάραΗλεκτρονικό ΌργανοΑκορντεόν

διδάσκονται στο Ωδείο μας, από καθηγητές Διπλωματούχους και με Μεταπτυχιακά.

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς συγκαταλέγονται σε αυτούς που παράλληλα με τη διδασκαλία, συνεχίζουν την ενεργή παρουσία τους στη μουσική ως μέλη Ορχηστρών, ως Σολίστ, ως Συνθέτες ή Ενορχηστρωτές.


 

Η μελέτη και η σωστή διδασκαλία της κλασικής τεχνικής, θα βοηθήσει τους σπουδαστές να αποκτήσουν απ’ την αρχή τη φυσική, αβίαστη στάση σώματος και δαχτύλων, χωρίς να εμφανίσουν μελλοντικά ορθοπαιδικά ή άλλα προβλήματα.

Στη συνέχεια μπορεί κάποιος – ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του – να προσανατολιστεί, είτε στην εκτέλεση κλασικής μουσικής είτε να μεταπηδήσει και σε άλλα στυλ η τεχνικές.

 


 

Τα Ειδικά Μαθήματα Οργάνων, είναι ΑΤΟΜΙΚΑ  και απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω, καθώς και για ενήλικες.


 

Ελάτε να γνωριστούμε και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το Μουσικό Όργανο που θα σας ταξιδέψει στον Κόσμο της Μουσικής! Οι επιλογές είναι πολλές, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας και το χρόνο  που μας διαθέτετε!

  • Υπάρχουν Ταχύρρυθμα Προγράμματα, για σπουδαστές που βάζουν τη μουσική σαν προτεραιότητα ή για Ενήλικες που επιθυμούν να κερδίσουν το «χαμένο χρόνο», ωράρια βραδυνά για φοιτητές και εργαζόμενους, αφού το ειδικό μάθημα στα Όργανα, στη Φωνή  και στα Ανώτερα Θεωρητικά, είναι ατομικό.

 

  • Προγράμματα – ατομικά - εκμάθησης πιάνου ή αρμονίου για νήπια/μαθητές Α’ Δημοτικού με μοντέρνα βιβλία, κατάλληλα και ευχάριστα γι’ αυτές τις ηλικίες.

 

  • Για τους αρχάριους σπουδαστές άνω των 8 ετών, υπάρχει δυνατότητα επιλογής της χρονικής διάρκειας του ατομικού μαθήματος Πιάνου: 2 φορές x 20 λεπτά αντί για 2 φορές x 30 λεπτά, που είναι η κανονική διάρκεια του μαθήματος Πιάνου, μόνο την πρώτη χρονιά φοίτησης στο Ωδείο, με προνομιακή τιμή.