ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Στην εποχή μας, που Τραγουδιστές, Εκτελεστές και Συνθέτες, ειδών μουσικής όπως Jazz, Rock, Pop, Heavy Metal, Country, κλπ. γίνονται γρήγορα είδωλα και φιγουράρουν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, πολλοί νέοι – ακόμα και μικρότεροι ηλικιακά σπουδαστές – στρέφονται στην εκμάθηση κάποιου μοντέρνου μουσικού οργάνου που θα τους βοηθήσει να παίξουν σόλο και να συνοδεύσουν τ’ αγαπημένα τους τραγούδια, ή να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα, μια μπάντα.

Η Ηλεκτρική Κιθάρα, το Ηλεκτρικό Μπάσο, το Σαξόφωνο, το Αρμόνιο, η μοντέρνα Κιθάρα, το μοντέρνο Πιάνο, το Jazz Πιάνο και τα Εργαστήρια Μοντέρνας Μουσικής, γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια, καθώς ο ερασιτεχνισμός δε βοηθά ειδικά αν τα άλλα μέλη του συγκροτήματος γνωρίζουν μουσική και έχουν απαιτήσεις για το επίπεδο της εκτέλεσης και παρουσίας του γκρουπ.

Οι νέοι θέλουν να γνωρίζουν και την ανάγνωση της παρτιτούρας, να μπορούν να γράψουν και να ενορχηστρώσουν, γνώσεις που τις παρέχουν τα Ομαδικά Μαθήματα και τα Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής.

Σ’ αυτά συμμετέχουν και άλλοι σπουδαστές, που παρόλο ότι σπουδάζουν άλλο είδος μουσικής, ενδιαφέρονται για την εκμάθηση της νεότερης μουσικής γλώσσας.

Πολλές είναι τέλος, οι περιπτώσεις σπουδαστών που άρχισαν την ενασχόληση τους με τη μουσική, από κάτι πιο μοντέρνο ή πιο «ελαφρό» και στη συνέχεια γνώρισαν και προσανατολίστηκαν, σε άλλα πιο σοβαρά αντικείμενα που κάποτε θεωρούσαν «βαριά και ξεπερασμένα». Σήμερα πολλοί από αυτούς ασχολούνται επαγγελματικά με τη δεύτερη επιλογή τους και διαπρέπουν.